Vår ärade gästtematorsdagsvärd Philip kommer och delar med sig av sina bakterier!
Du kommer bli serverad asiatisk blandmat med mjölksyrade grönsaker och Kombucha (jäst te med nyttobakerier).
Vi kollar på "Kroppens husdjur", en film om snälla bakterier.
Efteråt sprider vi bakterier genom att lära oss syra grönsaker (surkål och kimchi) och brygga Kombucha.
Det kommer även finnas Kombucha scooby/mamma för den som vill ta hem för fortsätta experiment. Tag gärna med tomma glasburkar och pet-flaskor.
Naturligtvis avslutar Philip också lagt in ett quiz på temat.
Mat från kl.17:30
Filmvisning kl.18:30
Quiz kl.19:30
Workshop kl.20:30
Välkommna!!
Vad är Kombucha?
Den kallas för svamp men är egentligen en jäst och
bakteriekultur. Det är en välsmakande lätt mousserande och uppfriskande
dryck som har en fin balans mellan syra och sötma. Den kan bäst
beskrivas som functional food eller en fabrik av nyttiga ämnen, enzymer,
vitaminer, mineraler, hälsosamma bakterier och jäst. Genom att
fermentera Kombucha med en blandning av avsvalnat te och socker så kan
du själv framställa en hälsosam dryck.
Kombuchadrycken
är hälsobefrämjande genom sin avgiftande och renande förmåga samtidigt
som den stärker matsmältningen och levern. Personer som druckit Kombucha
under många år beskriver hälsoförbättringar på de mest skilda områden
såsom ökad energi, förbättrad sömn, förbättrad hy och förbättrad
matsmältning mm.
Kombucha har använts i
tusentals år för sina hälsobringande egenskaper och omnämns redan
under Tsin Dynastin i Kina där den kallas för "Livets Te." Troligtvis
har Kombucha sedan nått västvärlden via Ryssland. Vanligtvis kallas
Hälsosvampen för Kombucha men förekommer också under namn såsom Volga,
Volgasvamp, Kombuchasvamp, Tschambucco, Rysk svamp, Japansk svamp.
Te-svamp, Te-kvass, Scoby för att nämna några.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar